Ve velkém nerezovém hrnci rozmícháme 25 kg medu společně s vlažnou vodou. Jakmile je med zcela rozpuštěný ve vodě (nevyskytují se žádné hrudky) doplníme hrnec vodou až skoro k okraji. Následně celý medový roztok musí převařit, aby se usmrtili všechny nežádoucí mikroorganismy. Po dobu cca 30 min. sbíráme vysráženou bílkovinu v podobě bílé pěny na hladině medového roztoku. Když se přestane pěna tvořit, je to znamení, že už nadále není potřeba roztok nechávat ve varu.

Necháme roztok vychladnout do druhého dne. Následně roztok přelijeme do plastového sudu a přidáváme živnou sůl, kvasinky a bylinky. Medový roztok je připraven na první fázi – bujaré kvašení, která trvá zhruba 2 týdny při pokojové teplotě 25 °C – 28 °C.

Jakmile odezní bujaré kvašení, přistupujeme k další fázi a tou je dokvašování, kdy stáčíme medovinu do předem připraveného skleněného demižonu, jenž je umístěn v místnosti (sklepě) s teplotou okolo 10 °C. Plné demižony uzavíráme kvasnou zátkou a ponecháváme bez jakéhokoliv zásahu zrát cca 2 – 3 měsíce.

Nyní se dostáváme do bodu, kdy probíhá fáze zrání medoviny. Proto medovinu stačíme podruhé, abychom jí očistili od zbytků kvasinek a bylinek z předchozích fází kvašení. Opět přetáčíme do předem připravených nerezových tanků. Přetočená medovina se nechává v klidu a chladu dozrát po dobu 8 až 9 měsíců.